Leer-werktraject audicien

De opleiding tot audicien is een leer-werktraject van ongeveer 2 jaar. Je werkt drie of vier dagen per week in de winkel en je besteedt één dag per week aan je schoolwerk. Sonova is een erkend leerbedrijf, gecertificeerd door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Opleidingsinstituten

Om de functie van audicien bij Sonova te vervullen is het mbo-diploma audicien een vereiste. Samen met DaVinci en Deltion College heeft Sonova een verkort werk-leertraject tot gecertificeerd audicien ontwikkeld. De lessen worden gegeven op twee centrale locaties in Nederland. Afhankelijk van je woonplaats en het filiaal waar je gaat starten, wordt de locatie bepaald. Als leerling-audicien leer je bij ons in de praktijk, van je praktijkcoach en ervaren collega’s, de kneepjes van het vak.

Theorie en praktijk

Tijdens je opleiding tot audicien volg je meerdere vakken. Uiteraard mogen de algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap niet ontbreken. Tevens duik je de diepte van de audicienswereld in tijdens de vakken audiologie, audicienswerkzaamheden, anatomie, communicatie, geluidsleer, pathologie en leer je natuurlijk meer over de techniek van verschillende hoortoestellen.

Online Experience Days

Tijdens de online sessies vertellen we je tijdens een online sessie alles wat je wil weten over het leer-werktraject bij Sonova. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe sessies.

Ga in gesprek met net afgestudeerde collega Yvette over de opleiding en met Marc, één van onze ervaren audiciens, over het vak. Onze Learning & Development Specialist Anne-Roos licht de ontwikkelmogelijkheden toe en onze HR Business Partner Lise neemt je mee in het werken bij Sonova.

Begeleiding

Als leerling-audicien krijg je bij ons een praktijkcoach toegewezen. Door deze ervaren collega maak jij de werkwijze van Sonova je snel eigen en staan wij voor jou klaar wanneer nodig. Vanuit het ROC krijg je de nodige ondersteuning van je studieloopbaanbegeleider.

Blijven ontwikkelen

Als audicien blijf je je ontwikkelen. Naast de opleiding tot audicien bij het ROC, biedt Sonova ook extra verdiepingslessen tijdens de zomervakantie. Ook bieden we je de gelegenheid om na je afstuderen regelmatig trainingen, webinars en lezingen te volgen. Alles om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen.